Segítség a helyes sporttáplálkozás elsajátításához

A béta-alanin számos sportágban vált rendkívül népszerű táplálékkiegészítővé a versenysportolók körében.

 

A béta-alanin használatának elterjedése annak köszönhető, hogy immár bizonyított, hogy a béta-alanin kiegészítő képes növelni az intramuszkuláris L-karnozin koncentrációt, amikor a béta-alanin L-hisztidinnel egyesül (1). A karnozin különösen fontos a magas intenzitású teljesítményhez, mivel intracelluláris puffere a hidrogénnek (2). Közepestől magas intenzitású terhelésig a hidrogén ionok (H+) elkezdenek felhalmozódni, amitől leesik az intramuszkuláris pH értéke és végső soron ez befolyásolja az izomteljesítményt (3). Lényegében a megnövekedett karnozin szint segíthet az izomnak hatékonyabban ellenállni a fáradásnak vagy "tompítani" annak érzését.

2017.12.19 18:00

Nem minden fehérje ugyanolyan. Ismerd meg őket, és tudd meg, mikor melyiket érdemes használnod!

 

Az edzésadaptáció maximalizálásához és a regenerációhoz fontos tudni, hogy mikor és melyik fehérjét érdemes fogyasztani. A fehérje elengedhetetlen akár fenntartani, akár növelni akarod a szárazizom tömegedet. Sportolók számára az ajánlások (1)(2) szerinti ideális mennyiség 1.2-1.8g/testtömeg kg, általában napi 120-165g. Ez a mennyiség természetesen az edzéscélnak megfelelően változhat. Például, ha energiaegyensúlyra törekszünk, és csak fenntartani akarjuk a súlyunkat és szárazizom tömegünket, akkor várhatóan elég lesz az ajánlott fehérjemennyiség alsó értékénél maradnunk. Ugyanakkor, ha a cél az izomtömeg növelése vagy a fogyás (az izomtömeg megtartásával), akkor az ajánlott fehérjemennyiség elérheti akár a 2-2.5 g/testtömeg kg-ot is. Függetlenül attól, hogy mi a speciális célod, mindenképp előnyöd származik abból, ha ismersz néhány kulcs-tényt a különböző típusú fehérjékről, amelyek elérhetőek a webáruházunkban.

Gyakran ismételt kérdések a legújabb úttörő termékünkről, a SiS WHEY20-ról.

 

Mi az a SiS WHEY20? Milyen íze van? Mikor, miért és hogyan fogyasszam ezt a terméket? Mindenki számára megfelelő? Ugyanolyan, mint a tejsavófehérje italporotok? Mi az a túró? Láttam már más fehérjegéleket is a piacon, mi a különbség azok és a SiS WHEY20 között? Ezekre a kérdésekre kapsz választ, ha elolvasod a cikkünket.

Azonnali energia intenzív sportoláshoz: Fedezd fel a szénhidrátok tudományát és az izotonicitás titkait ebben a hasznos, illusztrált útmutatóban.

Nem bírod végig az edzést vagy a versenyt? Van rá megoldásunk! Olvasd el, hogy miért megoldás az izotóniás gélünk a számodra.

Minden sportoló számára fontos a megfelelő táplálékkiegészítők használata – tudd meg, miért!

 

Mint a Science in Sport (SiS) termékek hivatalos magyarországi forgalmazói tudjuk, hogy könnyű elveszni a sport táplálékkiegészítők zavaros világában, hiszen mindenhol ígéretekbe botlunk, amelyek azt sugallják, hogy ha ezt vagy azt a terméket fogyasztod, akkor 'gyorsabban fogsz futni' vagy 'keményebben tudsz edzeni'.

Mi nem hiszünk a hókuszpókuszokban, csak abban, hogy a tested a legkifinomultabb sporteszköz, ami valaha is a birtokodban lesz. Akkor fogod a legjobb teljesítményt nyújtani, ha minőségi táplálékkiegészítőket fogyasztasz.