Segítség a helyes sporttáplálkozás elsajátításához
2017.09.18 08:00

Mi teszi a SiS WHEY20 fehérjegélt annyira különlegessé?

Gyakran ismételt kérdések a legújabb úttörő termékünkről, a SiS WHEY20-ról.

 

Mi az a SiS WHEY20? Milyen íze van? Mikor, miért és hogyan fogyasszam ezt a terméket? Mindenki számára megfelelő? Ugyanolyan, mint a tejsavófehérje italporotok? Mi az a túró? Láttam már más fehérjegéleket is a piacon, mi a különbség azok és a SiS WHEY20 között? Ezekre a kérdésekre kapsz választ, ha elolvasod a cikkünket.

Szakértőnk

Ted Munson - Táplálkozási szakértő
Ted Munson
Teljesítmény táplálkozási szakértő

Mi az a SiS WHEY20?

A SiS WHEY20 egy innovatív lehetőség, melyet a Science in Sport fejlesztett és gyártott a számodra: kiváló minőségű tejsavó fehérje hidrolizátum (fehérjegél, proteingél), úttörő formába öntve... Alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma, ugyanakkor kiemelkedő a fehérjetartalma (20g). Adagonként 6 gramm, azaz jelentős mennyiségű BCAA-t tartalmaz, ezzel járulva hozzá a száraz izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához. Nyugodtan bedobhatod a sporttáskádba is, se shaker, se víz nem kell hozzá, sőt hűtve sem szükséges tárolni.

SiS WHEY20 fehérjegél - karamell

 

Milyen íze van?

A SiS WHEY20 egy tejalapú fehérjetermék, így az íze olyan, akár egy frissítő joghurtnak. Elérhető citrom, eper, karamell, csokoládé - narancs, mangó & maracuja és mogyoróvaj ízesítésben.

 

Ez azt jelenti, hogy hűtőben kell tartani?

Nem, nem szükséges hűtve tárolni. Pasztőrözött termék, tehát tárolhatod szobahőmérsékleten vagy akár a sporttáskádban is, hogy bármikor a kezed ügyében legyen, ha szükséged van rá...

 

Miért fogyasszam ezt a terméket?

A tejsavófehérjének az egyik leggyorsabb a felszívódása és magas a BCAA tartalma. A BCAA alkotja a száraz izomtömeg 35%-át, így nélkülözhetetlen az egészséges testösszetétel fenntartásához és támogatja a száraz izomtömeg növekedését és fenntartását (1). A SiS WHEY20 és MINDEN Science in Sport táplálékkiegészítő termék az Informed-Sport által bevizsgált termék, azaz garantáltan mentes bármiféle WADA által tiltott összetevőtől, tehát doppinganyagtól mentes termékek.

 

Hogyan fogyasszam a terméket?

Csak tépd le a tetejét, és máris fogyaszthatod. Folyékony, így könnyedén kinyomható a csomagolásból. Víz nem szükséges hozzá, de ha edzés után használod, a hidratálás érdekében ne feledkezz meg az ilyenkor szükséges folyadékbevitelről sem.

 

Mikor fogyasszam?

A SiS WHEY20 használata nagyon kényelmes, így beépítheted az étkezésedbe, mint minőségi fehérjeforrást, bármikor, amikor csak szükséged van rá. Vizsgálatok alapján 1.2-2g/kg fehérjemennyiség fogyasztása javasolt naponta, ideális esetben 20-25g fehérje 3-4 óránként (2). Továbbá ajánlott SiS WHEY20-at fogyasztani az edzés utáni 30 percen belül, ezzel pozitív fehérjeegyensúlyt előidézni és így segíteni az izomépülést és regenerációt (3).

 

Mindenki számára megfelelő?

Mivel minden tejsavófehérje tejalapú, így sajnos ha laktóz intoleranciád van vagy vegán vagy, akkor nem ajánljuk a fogyasztását. Viszont búza- és gluténmentes és vegetáriánusoknak is megfelelő.

Chris Froome a 2017-es Tour de France és a Vuelta győztes választása

 

Ugyanolyan, mint a tejsavófehérje porotok?

A tejsavófehérjével azonos a fehérjeösszetétele, ugyanazokat az előnyöket biztosítja, csak nincs szükség shakerre és vízre a fogyaztásához. Ezenkívül némileg kevesebb kalóriát tartalmaz adagonként, mint a legtöbb fehérjeturmix, és „sovány” fehérjeforrást biztosít.

 

Mi az a túró?

A túró egy tejtermék, amit felmelegített aludttejből készítenek. Ez adja a SiS WHEY20-nak a joghurt-szerű állagot és biztosít a terméknek még egy féle fehérjeforrást.

 

Láttam már más protein géleket is a piacon, mi a különbség azok és a SiS WHEY20 között?

A SiS WHEY20 az első olyan fehérje gél, amelyet tejsavófehérjéből készítenek, az összes többi termék a piacon kollagént használ fehérjeforrásként, amelyet vagy emlősök vagy halak bőréből nyernek ki.
A tejsavófehérje alkalmazása teszi olyan kiválóvá a kollagénes termékekhez képest a SiS WHEY20 ízét és aminósav összetételét. A tejsavó alapú fehérjéknek természetesen magas az elágazó láncú aminósav (leucin, izoleucin, valin) tartalma, melyek elengedhetetlenek a szárazizom növekedéséhez és -fejlődéséhez. A leucin a BCAA kulcsfontosságú eleme, úgy működik, mint egy „kapcsoló” az izom fehérjeszintézisében (4).

 

 

Hivatkozások:
  1. Kephart, W. C., Wachs, T. D., Mac Thompson, R., Mobley, C. B., Fox, C. D., McDonald, J. R., & Pascoe, D. D. (2016). Ten weeks of branched-chain amino acid supplementation improves select performance and immunological variables in trained cyclists. Amino Acids, 48(3), 779-789
  2. Thomas, D. T., Erdman, K. A., & Burke, L. M. (2016). Position of the academy of nutrition and dietetics, dietitians of canada, and the american college of sports medicine: Nutrition and athletic performance. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 116(3), 501-528
  3. Ivy, J. L., Katz, A. L., Cutler, C. L., Sherman, W. M., & Coyle, E. F. (1988). Muscle glycogen synthesis after exercise: effect of time of carbohydrate ingestion. Journal of Applied Physiology, 64(4), 1480-1485.
  4. Impey, S. G., Smith, D., Robinson, A. L., Owens, D. J., Bartlett, J. D., Smith, K., & Morton, J. P. (2015). Leucine-enriched protein feeding does not impair exercise-induced free fatty acid availability and lipid oxidation: beneficial implications for training in carbohydrate-restricted states. Amino Acids, 47(2), 407.