Új jelszó kérése

Támogatottjaink és Partnereink

2017
Epronex - Bike Hungary
Epronex - Bike Hungary

A magyar osztrák regionális kerékpáros csapat a 2016-os év elején alakult. A csapat céljai között szerepelt a helyi regionális versenyeken való eredményes megjelenés, illetve az UCI kategorizált egy/többnapos versenyeken való sikeres részvétel. A szezon során beigazolódott, hogy jelen felállásban a magyar elit kerékpársport egyik legerősebb gárdáját tudhatjuk magunkénak, ahol remek hangulat és csapategység alakult ki.

A csapat szinte minden regionális versenyen abszolút győzelmet aratott, ahol képviseltette magát. A Tour de Pelson és Tour de Zalakaroson minden idők legjobb időeredményét érte el. Igazolt versenyeken dobogós helyezéseket, nemzetközi versenyeken pedig top 10-es eredményeket értünk el.

A 2017-es szezontól EPRONEX - BIKE HUNGARY néven szerepel a csapat és az összetétele is változik némiképp, abban a reményben, hogy nem csak a regionális versenyeken dominálunk, hanem a kategorizált nemzetközi rendezvényeken is felmutathassunk kézzel fogható eredményeket.

Szalontay Sándor
Szalontay Sándor

Szalontay Sándor, született: 1990.07.03. Santiago De Cuba, pályakerékpáros, fő száma a sprint.


Már gyerekkorában, iskolai szinten is sokat sportolt, atletizált, focizott, illetve 2005-ben elkezdett kosárlabdázni egyesületi szinten. Három évig kosárlabdázott és ezen idő alatt, 2007-ben vett egy kerékpárt, egy legalább negyvenéves országúti bringát, ami teljesen rabul ejtette, beleszeretett a kerékpársportba! Később akart szerezni egy pályakerékpárt, mert akkoriban az volt a divat, mindenki olyat tekert. Az egyik boltban érdeklődött, és pont ott volt a 109-szeres magyar bajnok Pais Péter, aki mondta, hogy neki van egy eladó. Ő vitte ki Sanyit a Millenárisra is, aki nem akarta elhinni, hogy van ilyen, hiszen addig nem ismerte a sportágat. A Milliről sem tudta, hogy hol van. Először bringás futárokkal járt ki a pályára gyakorolni, majd 2008. januárjában jelentkezett a KSI kerékpár szakosztályába, ahol a kezdő csoportba került és Hazai György irányításával megtanították úgy kerékpározni, ahogy egy versenyzőnek kell, így aztán még jobban megszerette a kerékpársportot. Első magyar bajnokságán 2008 nyarán öt ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett az U19-es korcsoportban. A 2009-es szezonra még keményebben és még céltudatosabban készült fel, ami meg is hozta az eredményét. 2009 nyarán a Magyar Bajnokságon három versenyszámban (sprint, keirin, olimpiai sprint csapat) is a dobogó legfelső fokára állhatott. A dobogók, érmek tovább gyűltek Sanyi éremtáblázatán, de 2010-ben már korosztályos csúcsot is sikerült felállítania. Az élet úgy hozta, hogy egy időre eltávolodott pályakerékpározástól, de 2014 májusában visszatért, miután az előző két évben "elsősorban gyorskorcsolyázott". Ez a visszatérés nem is akárhogy sikerült, megdöntötte a 200 méteres repülőrajtos időfutam fedett pályás és szabadtéri országos csúcsát. Amit azóta számtalan további csúcsdöntés és külföldi siker is követett. Sanyi 2016-ban a londoni pályakerékpár világbajnokságon a sprint kvalifikációban új országos csúcsot hajtott, álomhatárt tört át a 9,997-es idejével. Először került tíz másodpercen belülre magyar bringás a 200 méteres távon, ezzel sporttörténelmet írt.

Brigetio KSE
Brigetio Kerékpáros Sportegyesület

Komáromban és környékén egyre nagyobb teret hódít magának a kerékpáros szemlélet. Egyre többen választják a kerékpárt munkába járáshoz, sportolási célokhoz. A Brigetio Kerékpáros Sportegyesület 2013.01.10-én tartott alakuló közgyűlésén azt tűzte ki céljául, hogy megismertesse, népszerűsítse és ezáltal megszerettesse a kerékpározást, mint sportot, életmódot, életszemléletet. A rendszeres testedzés népszerűsítése, valamint a lakosság szabadidősportjának segítése mellett, egyesületünk fő célja kerékpártúrák, táborok, versenyek szervezése és lebonyolítása, továbbá tagjai számára szervezett versenyeken, túrákon való részvétel biztosítása.

A Brigetio KSE által szervezett versenyeken találkozhattok izotóniás SiS italokkal ellátott frissítőpontokkal, illetve a rajtcsomagokban is találkozhattok SiS energiagélekkel vagy energiaszeletekkel.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.