Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.06.27 08:00

SiS termékek? Jó barátok leszünk hosszú távon is!

Hallgató-Csík Ivett a 2018-as UltraBalaton ötödik helyezettjeHarmincnégyen indultak, tizenketten teljesítették a távot, közöttük lett ötödik az Ultrabalaton női egyéni kategóriájában Hallgató-Csík Ivett. Az ultrafutóverseny előtt az utolsó pillanatban döntötte el, hogy a SiS termékeit használja – nem bánta meg.

 

A századik után minden kilométernek örült

 

Az Ultrabalaton kapcsán Bogárdi Szilvia kiváló eredményéről már beszámoltunk, ám a női győztes mellett még egy, a Science in Sport termékeit használó versenyző volt ott az élmezőnyben: Hallgató-Csík Ivett 30 óra 12 perc alatt teljesítette a 221 kilométeres távot, és az ötödik helyen végzett.

 

– Ez volt a negyedik Ultrabalatonom: először a félmaratoni távon indultam, akkor szerettem bele az itt tapasztalható hangulatba, az utóbbi két évben pedig párosban teljesítettem a távot – tavaly sikerült a dobogó második helyére odaérnünk. Idén indultam először egyéniben: nem voltak előzetes várakozásaim, a századik után minden kilométernek örültem, de titkon azért reméltem, hogy körbeérek szintidőn belül – mesélte. Sikerült neki, bőven a 32 óra alatt maradt, amelyre a harmincnégy indulóból csak tizenketten voltak képesek a nők között.

 

– Maximálisan elégedett vagyok! Álmomban sem gondoltam volna, hogy az ötödik helyen végzem, nem is volt ez fontos, csak hab a tortán. Az időeredményemnek örülök, mert nagyjából fogalmam sem volt a verseny előtt, hogy mi vár rám, így majdnem két órával a szintidő előtt beérni óriási eredmény, máig felfoghatatlan.

 

És hogy mi jelentette a legnagyobb nehézséget?

 

– Talán a monotóniatűrés, a holtpontokon való átjutás az utolsó hat kilométeren. Szerencsére gyomor-, izom-, ízületi, dörzsölésből fakadó problémáim sem voltak, remekül összejött minden.

 

Íz, állag, csomagolás

 

Ivett az Ultrabalatonon próbálta ki a SiS termékeit, és kiváló tapasztalatokat gyűjtött.

 

– Az utóbbi időben egyre több helyen találkoztam a termékekkel. Már az UB hetében jártunk, így az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy rendelek, és a versenyen kipróbálom. Elsősorban a koffeines gélek ragadtak meg, mert tudtam, hogy „tizensok” óra futás után, az éjszakai menetre szükségem lesz rájuk. De kíváncsiságból rendeltem egyéb géleket is, tetszett a változatos ízvilág – mondta.

 

Legközelebb augusztusban áll rajthoz hasonló nehézségű versenyen, akkor a Korinthosz.hu 160 kilométeres távján feszegeti majd határait. Természetesen a NutriDepó, a bajnokok ellátója által forgalmazott SiS termékekkel.

 

– Kellemes íz és állag jellemzi őket, és másnak talán lényegtelen, de nekem a csomagolása is tetszett: könnyen felbontható, fogyasztható. A hatását azonnal éreztem, sikerült végig fenntartani a megfelelő energiaszintet, nem éheztem egyszer sem. Nekem nagyon bevált, azt hiszem, jó barátok leszünk hosszú távon is.

 

Hallgató-Csík Ivett az otodik helyen ért célba a 2018-as Ultrabalatonon