Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.05.27 13:02

Saját magát is meglepte az Ultrabalaton női győztese

Bogárdi Szilvia az Ultrabalaton női győztese 2018-banBogárdi Szilvia nyerte 2018-ban az Ultrabalaton női egyéni versenyét: 26 óra 13 perc alatt futotta le a 221 kilométeres távotScience in Sport termékeinkkel az idén ismerkedett meg, többet is használt ezek közül a versenyen, amelyek tökéletesen beváltak számára.

 

221 kilométer, 26 óra 13 perc

 

Elképesztő teljesítményt nyújtott Bogárdi Szilvia (Sziszó) az NN Ultrabalatonon, azaz Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseményén, amely egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye: 26 óra 13 perces idővel megnyerte a női egyéni kategóriát a 221 kilométeres távon.

 

– Csapatban már többször futottam az Ultrabalatonon, 2016-ban pedig párosban indultam. Ez volt az első egyéni teljesítésem, ahol a szintidőn, azaz 32 órán belüli beérkezés volt a cél – értékelt nekünk szerényen a versenyző. A végső eredményével önmagát is meglepte.

 

– Nagyon nem erre számítottam. A 30 órán belüli teljesítés volt a titkos álom. Úgy gondoltam, hogy ha a verseny alatt nincs komolyabb gond, az még reális lehet. De nem akartam az időeredménnyel foglalkozni, mert ez volt eddig a leghosszabb versenyem, és nem tudhattam, mi vár rám.

 

Szilviának ez pályafutása legnagyobb sikere, de nagyon boldog volt akkor is, amikor tavaly szeptemberben Temesváron megnyerte az S24H szervezésében lezajlott 12 órás női versenyt, összetettben pedig második lett.

 

Tökéletesen működtek a SiS termékek

 

A Ultrabalaton alapítói 2007-ben egy 200 kilométer feletti versenyt álmodtak meg, akkor összesen kétszázan vállalták a megmérettetést. Idén már több mint tízezren indultak egyéniben és váltóban a 221 kilométeres távon, amelyen Szilviát Science in Sport termékeink segítették.

 

– A SiS GO Energia italport kevertem be és azt iszogattam tizenöt-húsz percenként. Az elektrolit-utánpótlást a SiS GO Hydro pezsgőtabletta szolgáltatta. Kevertem be SiS BCAA italport is, amiből időnként kortyolgattam. Szilárd ételként vittem SiS GO energiaszeleteket az általam sokszor használt rizs mellé. Ezt a fajta frissítést több hosszabb edzésem alatt teszteltem, és akkor szintén tökéletesen működött.

 

Szilvia idén ismerkedett meg az általunk forgalmazott Science in Sport termékekkel.

 

– A NutriDepó SiS termékeit versenyre most vittem először. Ilyen terhelésnél olyan étrend-kiegészítő készítményekre van szükségem, amelyek hatékonyan szívódnak fel, fenntartják a szervezetem egyensúlyát és gyorsan biztosítanak energiát. A NutriDepónál ilyenek a SiS termékek!

 

Szilviát egy következő cikkben kifaggatjuk a nyerő taktikáról, a felkészüléséről, a frissítésről, az edzésről, mely győzelmet hozott a számára!

 

Bogárdi Szilvia SiS termékek segítségével nyerte meg 2018-ban az Ultrabalaton női versenyét egyéniben! © Gesztenye Fotó
Fotó: © Gesztenye Fotó