Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.10.06 08:00

Versenyről versenyre jár a Brigetio KSE

Versenyről versenyre jár a Brigetio KSEHeti négy-öt edzés, majd a hétvégén folyamatos versenyek – így néz ki a Brigetio KSE kerékpárosainak programja az év nagy részében. A klub öt éve tizenegy taggal alakult, jelenleg majdnem hatvanan vannak, és bár mindenki munka mellett sportol, folyamatosan szállítják az aranyakat. Ebben természetesen a NutriDepó, a bajnokok ellátója segít nekik.

 

Évente négy versenyt szerveznek

 

Komáromban és környékén egyre nagyobb teret hódít a kerékpáros szemlélet, egyre többen választják ezt az eszközt munkába járáshoz, sportoláshoz. A Brigetio KSE ezt a lendületet használta ki 2013-ban: az egyesület célja azóta folyamatosan a kerékpározás népszerűsítése, megszerettetése, továbbá túrák, versenyek szervezése a régióban.

 

– Öt éve alapítottuk az egyesületet, akkor tizenegy tagunk volt, most közelítünk a hatvanhoz. Kezdetben csak az volt a lényeg, hogy közösen tekerjünk egy jót, de az idő előrehaladtával egyre mélyebben beleástuk magunkat a témába, lettek saját rendezvényeink. Jelenleg évi négyet szervezünk, amelyekre szerencsére egyre többen jönnek el, emellett szinte minden hétvégén járunk valahová versenyezni – mondta az amatőr sportolókból álló klub elnöke, egyben versenyzője, Gregor Zoltán.

 

Legutóbb például a Merida Road Cup aktuális fordulóján, a Turčianské okruhy háromnapos, háromszakaszos szlovákiai megmérettetésen szereztek aranyat Tomáš Nagy révén, aki szoros küzdelemben ugyan, de megnyerte az összetett versenyt.

 

– Bár amatőr sportról beszélünk, és mindenki munka mellett csinálja, van néhány tagunk, aki már súrolja a kontinentális szintet. 2018-ban például a Tour de Ajkán és a Tour de Kukkonián is szereztünk aranyat, de folytathatnám a sort, nem panaszkodhatunk az eredményességet illetően – mesélte Gregor Zoltán, aki elmondta, jelenleg egy különleges versenyre készül: mivel a rendőrség kötelékében dolgozik, elindul a rendőrök Európa-bajnokságán.

 

Az amatőr sportban is fontos az energiapótlás

 

A Brigetio KSE és a NutriDepó, a bajnokok ellátója kapcsolata tavaly kezdődött. A klubban szereplő kerékpárosok többsége a különböző energiazseléket, energiaszeleteket és a regeneráló italport használja.

 

Az amatőr sportban ugyanúgy fontos az energiapótlás és a regeneráció, hiszen nekünk is négy-öt edzésünk van hetente, majd a hétvégén jöhetnek a versenyek, szóval folyamatosan kell teljesíteni, és mindenki szeretné kihozni magából a maximumot. Ehhez kiváló minőségű termékekre van szükség, és a Science in Sportnál jobb táplálékkiegészítőket még sehol sem találtam. Világszinten is vezető a márka, neves profik használják, nem kérdés, hogy elégedettek vagyunk vele – fogalmazott.

 

Gregor Zoltán hozzátette, neki a dupla kávés zselé a kedvence, de változatos a „menüje”, többféle ízt is fogyaszt sportolás közben. Amikor pedig a klub versenyt rendez, a startcsomagba is a SiS termékei kerülnek, így minden induló megtapasztalhatja azokat.