Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2017.09.12 12:50

A Team Sky meghosszabbította szerződését a Science in Sporttal

Team Sky logóA Team Sky bejelentette, hogy szerződést hosszabbított az állóképességi sport táplálékkiegészítők úttörőjével, a Science in Sporttal (SiS), így 2020-ig továbbra is a SiS a hivatalos sport táplálékkiegészítő szállítója a Team Sky csapatának.

 

A Team Sky folytatja a munkát a SiS-szel és sporttáplálkozási szakértőivel, hogy testre szabott termékeket hozzon létre és támogatást, valamint tanácsokat nyújtson a csapat világszínvonalú sportolói számára.

 

Team Sky és Science in Sport logó

 

A Team Sky minden egyes sportolója számára testreszabott táplálkozási terveket készít, amelyek a SiS termékek széles skáláját foglalják magukban, a szabadalmaztatott SiS GO izotóniás energiagélektől kezdve, az innovatív SiS WHEY20 proteingéleken át a közösen fejlesztett SiS REGO Plus regeneráló italporokig.

 

A Science in Sport (SiS) 1992 óta lát el állóképességi sport táplálékkiegészítőkkel olimpikonokat, világbajnokokat, Tour de France győzteseket, de amatőr sportolókat is.

 

Sir David Brailsford, a Team Sky csapatfőnöke elmondta: "A minőségi táplálékkiegészítők és a megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú tényezők a sikereinkben. Ezeknek az elemeknek a megszerzése mindenképpen elengedhetetlen ahhoz, hogy a Team Sky versenyzői a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák - mind az edzés, mind a verseny napján. Csapatként ez a terület fontos számunkra - nemcsak a versenyzőinknek nyújtott táplálkozási tanácsadás, de az innováció, a kutatás és a versenyzőoktatás."

 

"A legjobb partnereket keressük. A Science in Sport érti és osztja elkötelezettségünket a folyamatos fejlesztés mellett és ez a Team Sky kulcsfontosságú partnerévé teszi őket, várjuk, hogy velük mégtöbbet érjünk el a következő három évben."

 

Stephen Moon, a SiS vezérigazgatója elmondta: "A tudomány támogat mindent, amit mi csinálunk és büszkék vagyunk arra, hogy a következő három évben továbbra is támogathatjuk a Team Sky-t az iparágban vezető termékeinkkel. A Team Sky folyamatosan fejlődik és új utakat keres a fejlődés érdekében, továbbra is együtt dolgozunk velük olyan kiváló minőségű termékek kifejlesztésében, amelyek teljesítményelőnyöket nyújtanak."

 

A SiS termékeket az Egyesült Királyságban gyártják a cég Lancashire Innovációs Központjában. Minden SiS termék az Informed-Sport program által tesztelt és akkreditált. A SiS szorosan együtt működött a HFL Sport Science (LGC Group) doppingellenes laboratóriumával, hogy egy világszínvonalú, háromfázisú vizsgálati rendszert fejlesszenek ki, hogy minimalizálják a termékek tiltott anyagokkal történő szennyeződésének kockázatát.

 

Chris Froome a 2017-es Tour de France és a Vuelta győztes választása