Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.09.22 08:00

Rózsa Balázs a World Tour mezőnyét ostromolja Luxemburgból

Rózsa Balázs a World Tour mezőnyét ostromolja LuxemburgbólGyerekkora óta aktívan versenyez a jelenleg Luxemburgban tekerő Rózsa Balázs, aki épp a világ egyik legrangosabb kerékpárversenyét tűzte ki céljául. A sportoló a SiS termékei közül szinte az összeset kipróbálta már, szerinte nemcsak hasznosak, de elképesztően finomak is.

 

A magyar bajnok

 

Rózsa Balázs 18 évesen, 2014-ben nyert magyar országúti bajnoki címet, azóta folyamatosan szerepelt a nemzetközi versenyrendszerbe tartozó viadalokon, idén is több ezer kilométer van már a kerékpárjában.

 

– A legnehezebb ebben a sportban, hogy le kell tudnod győzni önmagad a sikerért. Ez az a sport, ahol bárki nyerhet, nincs előre lefutott verseny. Rengeteg külső körülmény dönthet a győzelem sorsáról. Könnyű siker nincs, mindig meg kell dolgozni érte. Az országos bajnoki címemnél fiatal voltam, lényegében fel sem fogtam mostanáig, hogy akkor mit értem el – mondta a jelenleg a luxembrugi bajnokságban szereplő Rózsa Balázs.

 

Hozzátette, mindig szeretett versenyezni, ez adta az adrenalint gyermekkora óta, erre szinte mindig szüksége volt. Ahogy idősödött, úgy vált egyre világosabbá, hogy mit szeretne elérni a sportban: ő akar lenni a következő magyar versenyző, aki kijut a világ egyik legrangosabb viadalára, a World Tour mezőnyébe. Legutóbb a franciaországi Ronde de l'Oise nevű többnapos versenyen vett részt, majd elindult a szintén többnapos, hazánkban megrendezett Tour de Hongrie kerékpárversenyen is.

 

Már négyévesen

 

– Négyéves koromban kezdtem sportolni, eleinte, mint a legtöbb fiatal, a labdarúgással próbálkoztam. Ezt a duatlon és triatlon követte nyolc évestől tizenöt éves koromig. Az országúti kerékpárral a triatlonon keresztül ismerkedtem meg, és mivel a három szakág közül ebben voltam a legerősebb, adta magát az ötlet, hogy próbáljam meg a bringázást külön is. Végül az országút mellett tettem le a voksom. A 2017-es idény óta a luxemburgi bejegyzésű kontinentális Team Differdange-GeBa csapatánál tekerek, amellyel többnyire belga, francia és holland versenyeken állunk rajthoz – mondta a kerékpáros.

 

Kimeríthetetlen ízvilág

 

A NutriDepó, a bajnokok ellátója által forgalmazott Science in Sport termékek közül majdnem az összeset próbálta már. Jelenleg a GO energiaszeleteket, az izotóniás géleket, a REGO regeneráló italport, illetve a tejsavó proteinport, a GO elektrolit italport és a GO Hydro pezsgőtablettát használja.

 

A sportoló hozzátette, azért szereti a SiS-t, mert változatos a termékkínálat, egyszerűen nem tudja megunni az ízeket. Rengeteg extra koffeintartalmú termék közül választhat, amelyek a teljesítmény növelésénél a versenyeken kifejezetten hasznosak. Sosem volt még gyomorproblémája ezektől.

Rózsa Balázs a Tour de Hongrie egyik szakasza előtt még pihengetRózsa Balázs a Tour de Hongrie egyik szakasza előtt még pihenget

Rózsa Balázs éppen a frissítőt veszi fel a TdH egyik szakaszánRózsa Balázs éppen a frissítőt veszi fel a TdH egyik szakaszán

Rózsa Balázs a TdH egyik szakaszánRózsa Balázs a TdH egyik szakaszán