Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.09.12 08:00

Lassan egy éve használja a SiS termékeit Boronkay Péter

Lassan egy éve használja a SiS termékeit Boronkay PéterLassan egy éve működik együtt a NutriDepó, a bajnokok ellátója és hazánk egyik legjobb parasportolója, Boronkay Péter. A triatlonos elmondta, csak olyan termékeket használ a versenyeken, amelyet korábban letesztelt, a Science in Sport termékekben pedig még egyszer sem kellett csalódnia. Kávéimádóként a dupla eszpresszó koffeines energiagél a kedvence.

 

Verseny előtt tegyünk egy próbát

 

Hazánk egyik legsikeresebb parasportolója a triatlonos Boronkay Péter, aki kétszer volt világbajnok és háromszor nyert Európa-bajnokságot. Legfrissebb sikere, hogy a közel négyszáz fős mezőnyben, az ép sportolók között tizedik helyen végzett az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló rövidtávon az 575 – Keszthely Triathlonon, míg korosztályában harmadik lett. Most mégsem erről kérdeztük, hanem arról, hogy a NutriDepó, a bajnokok ellátója által támogatott sportoló miért választotta a Science in Sport termékeit.

 

– A versenyeken soha nem használtam látatlanban egy táplálék-kiegészítőt sem, csakis akkor, ha kipróbáltam előtte – kezdte a triatlonos. – A NutriDepóval tavaly vettük fel a kapcsolatot: adtak egy csomagot, hogy teszteljem a SiS termékeit, amelyeknek a triatlonvilágban remek híre van, például az orosz és a brit válogatott is ezt használja. Azért szeretem ezeket, mert széles a választék, így minden teljesítményorientált, állóképességi sportra találni alkalmas kiegészítőket.

 

A dupla eszpresszós gélre esküszik

 

Boronkaynak a gélek jöttek be legjobban: elmondása szerint nem tömények, nem túl édesek és folyadékot sem kell inni rájuk, ami az ő esetében duplán fontos.

 

– Másfél karral támaszkodom a kerékpáron, így nem tudom megoldani, hogy a kulacsért nyúlkáljak. A SiS termékekkel viszont csak beveszem a gélt, így meg van oldva minden. Rengeteg ízben kapható, ami szintén előny, változatosságot ad. Kávémániás vagyok, ezért a dupla eszpresszó koffeines energiagél a kedvencem, de elérhető az eszpresszó ízesítésű energiaszelet is. Ezt azoknak ajánlom, akik alapból is „kávésok”, másokat lehet, hogy túlpörgetne – adta meg mestertippjét Boronkay. A kólás ízt is szereti, míg az energiaszeleteknél a gyümölcsösökre esküszik.

 

– A fehérjegéleknek az is előnye, hogy kis helyet foglalnak, így nem kell a shakert és a fehérjeport magammal cipelni, elég egy kis táskát vinni. Kiváló fehérjetartalma pedig egyedülálló a piacon. Most nagy divat a sótabletta, néhány versenytársam pedig megelégszik azzal, amit a versenyeken kap a szervezőktől – ők sokszor a mobil vécékben kötnek ki… Nincs felkészülve rá a gyomruk. A sóveszteség pótlására inkább az elektrolitos italporokat szeretem. Sokan elrontják a frissítést, amiből nagy baj lehet. Nem szabad ezen spórolni, mert egy ilyen táv igazi sokk a szervezetnek – tette hozzá.

 

Boronkay Péter lassan egy éve használja a SiS termékeinket

Boronkay Péter a húsvéti SiS szállítmánnyal