Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.09.29 08:00

Komoly sikerek egy év alatt: bemutatkozik a Solcz Cycling

Komoly sikerek egy év alatt: bemutatkozik a Solcz CyclingAlig egy éves, mégis halmozza az érmeket a Solcz Cycling kis csapata. A tagok nagy kedvence a SiS gél, mint mondják, még egy triatlon verseny végére sem unnak rá az ízére.

 

Baráti társaság, két fő szakág

 

A Solcz Cycling csapata 2017 végén indult egy baráti, családi kezdeményezésként. Korábban más egyesületben sportoltak, ezután döntöttek úgy, hogy külön útra lépnek.

 

– Mivel új csapat vagyunk, ebben idén a fő célunk, hogy minél több helyen, versenyen ott tudjunk lenni, és megmutassuk magunkat. Elsősorban két fő szakágra koncentrálunk, a triatlonra és az országúti kerékpárra. Emellett persze másban is kipróbáljuk magunkat, többek között a duatlon, a futás, a cyclocross, az aquathlon és a terepfutás áll közel hozzánk. Jelenleg heten versenyeznek aktívan, de célunk, hogy további tagokkal bővüljünk. Fontos, hogy megmaradjon az induláskor kitűzött baráti-családi légkör. Később szeretnénk majd nyitni az utánpótlás felé, de ehhez még szükség lesz néhány évre – mondta az egyik alapító, Solcz Tamás.

 

Érmek, érmek és érmek

 

A tagok nagyobb hányada országúti kerékpárosként kezdte, aztán váltott a triatlonra. Ebben az évben leginkább triatlonokon, duatlonokon és futóversenyeken vettek részt, de korábban aktívan versenyeztek országúton is. Idén sikerült már több kiemelkedő eredményt elérniük, eddig három arany-, három ezüst- és három bronzérmet szereztek különböző megmérettetéseken. Nem olyan régen Kaposváron, az eXtremeMan 25.75 triatlonversenyen vettek részt, ahol három érmet is szereztek, előtte pedig Tiszakécskén, egy félmaratonon szerzett ezüstöt csapatuk, majd Ábrahámhegyen, egy sprint távú triatlon versenyen vettek részt, ahol egy újabb ezüstöt gyűjtöttek.

 

Jól esik a gél a triatlonon is

 

– A SiS termékek közül elég széles palettát használunk, edzéseken legtöbbször a SiS GO Hydro pezsgőtablettákat és a SiS GO energiaszeleteket. Versenyeken leginkább a SiS GO elektrolit italpor és a SiS GO izotóniás energiagélek különböző fajtáit – mondta a sportoló arról, hogy a NutriDepó, a bajnokok ellátója által forgalmazott Science in Sport termékek közül mit használ leginkább a csapata.

 

Hozzátette, a regeneráció során a SiS WHEY20 proteingéleket és SiS REGO regeneráló italporokat szokták fogyasztani. A korábbi termékekhez képest nagyobb választékot találtak, az ízlésüknek is jobban megfelelnek a termékek, főleg a zseléket szeretik. Nem annyira édesek, mint más gyártók termékei, így egy triatlon versenyen jól esik a sokadik gél is. Kiemelte, az is nagy előny, hogy rugalmasan tudnak hozzájutni a termékekhez, az állandó készlet miatt nem szükséges variálni, hogy mit válasszanak, ha valami kifogyott.

Solcz Cycling 2018-as eredményeiSolcz Cycling 2018-as eredményei