Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.10.03 08:00

Kitart a SiS termékei mellett a világbajnok

Kitart a SiS termékei mellett a világbajnokNegyedik lett az Európa-bajnokság 26,2 kilométeres távján Dóczé Ádám maratoni kenus, aki négyszeres világbajnokként kudarcnak fogta fel az eredményt. A NutriDepó által támogatott sportoló keresi önmagát, szeretné visszaszerezni csúcsformáját, hiszen szeptemberben már a vb-n lesz lehetősége javítani. A jelenlegi nehéz helyzetében is kitart azonban a SiS táplálékkiegészítői mellett.

 

Fent és lent

 

Korábban már bemutattuk a négyszeres világbajnok Dóczé Ádámot, aki a NutriDepó, a bajnokok ellátója által támogatott versenyzőként szállítja a sikereket maratoni kenuban. Azóta a horvátországi Metkovicban rendeztek egy Európa-bajnokságot, ahol a magyarok a korosztályos versenyeket is beleszámítva kilenc arany-, öt ezüst- és hat bronzéremmel zártak. Kenu egyesben a férfiak 26,2 kilométeres távján azonban Dóczé lemaradt az éremről, „csak” negyedik lett. Másnak ez siker lenne, ő viszont felettébb elégedetlen.

 

– Nem sikerült jól az Európa-bajnokság, és akkor még finoman fogalmaztam. Pedig az otthoni edzésmunkámmal még minden rendben volt, jó formában utaztam Horvátországba, ott azonban gyengén ment a kenuzás, mélypontra kerültem, és még mindig nem tudtam innen teljesen kikecmeregni – mondta őszintén a kenus.

 

Persze tudja, hogy az élsportban mindenki számára létezik „fent” és „lent”, ám ez az időszak lelkileg is megviseli.

 

– Olyan érzésem volt a futam közben, mintha kihúztak volna egy dugót, teljesen elkészültem az erőmmel, csak elvergődni tudtam a célig. A frissítéssel csak minimális gondom volt, a SiS termékei most is jól teljesítettek, ám a kulacsom tartószerkezete, amely a hajóba van szerelve, eltört, a kulacs emiatt eldőlt, így elég sok kifolyt a hajóba a frissítőből. De nem akarom erre fogni, nem ez volt a legnagyobb baj – mesélte.

 

Időben jött elő a probléma

 

Egyelőre nem sikerült megfejtenie, mi okozhatta a fizikai visszaesést, ebben a közeljövőben néhány vizsgálat segíthet neki. Muszáj felpörögnie, mert hamarosan itt a tolnai magyar válogató, ahol a legjobb kettő között kell végeznie, hogy kijusson a szeptemberi világbajnokságra.

 

– Azon dolgozom, hogy addig az élet visszatérjen a normális kerékvágásba. Kicsit a túledzettség jeleit látom magamon, de erre a hibára figyelek, így talán ez is kizárható. Az edzéseken nézem az órát, tudom, hogy a befektetett munkával milyen tempóval kellene mennem, ám ez jelenleg elmarad attól.

 

Dóczé a Science in Sport termékei közül eddigi tapasztalatai alapján az izotóniás italokra és a zselékre esküszik. Ezek mellett kitart a jelenlegi nehezebb időszak során is.

 

– Kicsit pihenek, megnézem, hogy ennek milyen hatása lesz a szervezetemre. Nehezen élem meg ezt a helyzetet, mert amikor nem megy a kenu, ideges és szomorú leszek, de hát ilyen a sport, ez mindenkinek előfordul a pályafutása során. És talán időben jött elő ez a probléma, mert még így van lehetőségem csúcsformába kerülni a világbajnokságig – tette hozzá Dóczé Ádám.