Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.09.08 08:00

Itthon és külföldön is remekel a SiS termékeivel Dóczé Ádám

Itthon és külföldön is remekel a SiS termékeivel Dóczé ÁdámA szegedi országos bajnokságot és a portugáliai világkupát is megnyerte Dóczé Ádám, a NutriDepó, a bajnokok ellátója által támogatott maratoni kenus. A versenyein a SiS izotóniás italait használja, de mindig rásegít egy zselével is.

 

26 kilométer alig több mint két óra alatt

 
Dóczé Ádám sikerét hozta a kenu egyesek versenyszáma a Szegeden rendezett maratoni kajakos és kenus országos bajnokságon. A négyszeres világbajnok sportoló kevesebb mint 2 óra 4 perc alatt tette meg a 26 kilométeres távot. Két héttel később is remekelt, akkor a portugáliai Viana de Castelóban rendezett világkupán nyert újabb aranyat.

 

– Volt egy bronzérmem is Portugáliában, de az a 3,6 kilométeres, rövid körös, bemutató jellegű távon, ezt például a világbajnokságon meg sem rendezik. A lényeg a 26 kilométer volt, ahol sikerült nyernem. Pedig elöljáróban a harmadik, de még a negyedik hellyel is elégedett lettem volna, mert erős mezőny indult a versenyen – fogalmazott a Csepel 25 éves sportolója.

Dóczé korábban a legtöbb kajakoshoz és kenushoz hasonlóan a rövidebb, sík vízi versenyekkel is próbálkozott, de mindig a hosszabb távok feküdtek neki. Itt azonban már szükség van frissítésre, energiapótlásra is a kétórás, megterhelő versenyek közben.

 

„Rásegít” egy zselével

 

– A táv során hat nagy és egy kis kört teszünk meg, mindez öt futós szakasszal van összekötve. Itt van a frissítőzóna, ahol a segítőktől kapunk némi energiapótlást, egy zselét vagy egy kulacs izotóniás italt. Minden másodpercnek jelentősége van, így elég gyorsan kell ezt elfogyasztani, nem lehet megállni. Ott vannak az ember nyakán a versenytársak, akik nem várják meg, hogy szépen kibontsd, és nyugodtan elmajszold a zselédet…

 

Ádám a Science in Sport termékei közül az izotóniás italokra és a zselékre esküszik. Előbbiből, ha a versenyt nagyon meleg időben rendezik, két kulaccsal is elfogyaszt a kétórás menetidő alatt.

 

– A zselékkel „rásegítek” az italokra, általában a táv kétharmadánál, a nyolcvanadik perc környékén eszek meg egyet. Ha nagyon megerőltető a verseny, akkor már az első óra végén szükség van rá. Kedvenc ízesítésem nincs, mindegyik finom, de ha belegondolok, akkor a narancsosat használom legtöbbször. A versenyek után a SiS REGO regeneráló italpor is sokat szokott segíteni – fogalmazott a NutriDepó által támogatott világbajnok, akire szeptemberben újabb vb vár.

 

Dóczé Ádám az országos bajnokságon aranyérmet szerzett

 

A világkupán is remekelt Dóczé Ádám, aranyéremmel térhetett haza