Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.07.01 16:00

Ahogy tervezte, úgy húzta be A Kört Györgyi Gábor

Györgyi Gábor a 15. egyéni teljesítője A Körnek © terepfutas.huGyörgyi Gábor terepfutó mert nagyot álmodni: 28 óra 47 perc alatt teljesítette A Kört, az ország egyik legkomolyabb presztízsű hosszú távú megmérettetését. A sportoló a SiS termékei közül leginkább az elektrolit italporra esküszik, de a koffeines gél is többször kisegítette a Börzsönyben.

 

A felkészülés fél győzelem

 

152 kilométer, 7100 méteres szintemelkedés, 28 óra és 47 perc. Györgyi Gábor ultra- és terepfutó igen alapos felkészülés után, az útvonal 90 százalékát fejből ismerve teljesítette A Kör nevű kiírást május közepén. A Börzsönyben szervezett megmérettetés a futók között komoly presztízzsel bír, nemzetközi szintű kihívás. Szintideje 30 óra, a versenyzőknek előre meghatározott útvonalon, turistaösvényeken kell haladniuk. Egyedül vagy párban indulnak, bárki bármikor próbálkozhat egész évben, csak be kell jelenteniük a szervezőknek tíz nappal a kísérlet előtt.

 

– Még a napjára is emlékszem, amikor eldöntöttem, hogy belevágok, 2015. december 9.-én több véletlen is történt velem egyetlen nap alatt, amelyek miatt így határoztam – mondta Gábor.

 

Hozzátette, ezen a versenyen valójában nem számít az idő, a helyezések is csak a leggyorsabbaknak fontosak. Igazából a teljesítés önmagában érdem. Gábor bevallása szerint A Kört övező figyelem, az élő közvetítés során mutatott érdeklődés és a verseny presztízse is motiválta.

 

Örömfutás elektrolit italporral

 

A sportoló hangsúlyozta, a körülmények úgy alakultak, ahogy előre megálmodta. Az időjárás kegyeskedett, egyszer esett komolyabban, de az nem tartott tíz percnél tovább, sár is csak elvétve lassította. Jól sikerült az évek óta tartó felkészülése, többször előre bejárta a terepet. Vitt magával GoPro sportkamerát, így még saját videót is készített a kalandjáról.

 

Igazi, klasszikus örömfutó vagyok. Olyan, aki a frissítők során, vagy a kilátópontoknál megáll öt-tíz percre, hogy kicsit nézelődjön, élvezze a terepet és a tájat. Ezért is kellett készülnöm rá, mert ezen a megmérettetésen nem nagyon tudtam pihenni, maximum három-öt, néha tízperces frissítőim voltak. Ezért jött nagyon jól a SiS GO elektrolit italpor, ez mindig komoly lendületet adott, hiszen az energia mellett sót és ásványi anyagokat is biztosított számomra – avatott be a verseny részleteibe a sportoló.

 

Györgyi Gábor a NutriDepó, a bajnokok ellátója által forgalmazott Science in Sport termékek közül a koffeines gélt is használta, ez akkor jött jól, amikor álmosság tört rá az éjszaka közepén, vagy meredek emelkedő következett. A futó körülbelül egy éve ismerkedett meg a márkával, elmondása szerint finomak a termékek, nem bántják a gyomrát, és nagyobb lökést adnak neki, mint eddig bármilyen más hasonló kiegészítő.

 

Gábor rövid összefoglaló videója A Körről, hamarosan érkezik a bővebb verzió is:

 

Gábor Hegyek megszállottja bringával és futva facebook oldalát itt érhetitek el: https://www.facebook.com/cycling.high/. Blogját, ahol publikálja futásait, illetve az UTMB-re való felkészülését itt éritek el: http://gyg-terepfutasai.blog.hu/.

 

Györgyi Gábor a 15. egyéni teljesítője A Körnek

 

A bevezetőben szereplő kis képet (A Kör) köszönjük a Terepfutas.hu-nak!