Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.09.05 08:00

Goldring Jenő szerint agyban dől el a mountain bike

Goldring Jenő szerint agyban dől el a mountain bikeA tótkomlósi MTB-maratonista minden hétvégén lendületben van, persze csak ha az időjárás is engedi. Goldring Jenő szerint az edzettség mellett fontos, hogy a kemény terepen észben is ott legyen a versenyző.

 

Már gyerekkorban

 

– Volt kitől megörökölnöm a sport szeretetét, a szüleim tájfutók voltak, onnan tértek át aszfaltra, maratonisták lettek. Jó példát mutattak, így már gyerekként aktív voltam – mondja a Goldring Jenő mountain bike (MTB)-maratonista arról, hogyan alakult ki benne a mozgás iránti elköteleződés.

 

A 20-as éveiben hosszabb szünetet tartott, de öt esztendeje, 30 éves korában gondolt egyet, és nyeregbe pattant. Kemény edzésbe kezdett, eleinte hosszú távban gondolkodott. Az első, romániai versenyén még mintegy 80 kilométert tekert, a középmezőnyben végzett. Aztán rövidtávra váltott, mert mint mondja, erre a sportra elég a napi két óra edzés, több ideje nem jutna rá. A 30-40 kilométeres távoknál köteleződött el tehát.

 

Carpathian MTB és az érmek

 

– Azóta is rendszeresen indulok magyar vagy román MTB-versenyeken, ha tehetem, akkor minden hétvégén. Attól is függ, hogy milyen az időjárás. Annak nincs sok értelme, ha eső után, sáros pályán hat órán keresztül végigtolom a bringámat ennyi kilométeren át. Ettől még szeretem a kemény terepet, jó érzés legyűrni a hegyi pályákat. A fizikum mellett fontos az agyunk is: valójában fejben dől el szinte az összes verseny, erre is fel kell készülnünk – mutat rá Jenő egyszerre a sportág szépségeire és nehézségeire.

 

A tótkomlósi bringás minden eredményére büszke: érmeire és a számos negyedik helyezésre is az országos futamokon. A négynapos Carpathian MTB epic versenyre azonban egy kicsit talán jobban: itt napi 6-8 órán keresztül 70-80 kilométert kellett megtennie, sikerült is teljesítenie a célt.

 

A SiS tartja mozgásban

 

Goldring Jenő a kitartó edzés mellett a Science in Sport (SiS) táplálék-kiegészítőknek is sokat köszönhet. A NutriDepó, a bajnokok ellátója termékei közül edzések alkalmával a SiS GO Elektrolit italpor citrom&lime ízére esküszik. Nem csak hatásosnak, de gyomorkímélőnek és nem utolsó sorban finomnak tartja. Versenyek alatt 30-60 percenként a különböző elektrolitos géleket fogyasztja, minden ízben szereti, de a legfontosabb számára, hogy erőt adnak neki.

 

– Mozgás után pedig jöhet a REGO regeneráló italpor, ami a regenerálódásban segít, legyen szó edzésről vagy versenyről, a végén mindig ezt fogyasztom. A hosszabb távú terhelések alkalmával a WHEY20 fehérje gélek elengedhetetlenek, persze mellé a szilárd táplálék is kötelező – vallja Goldring Jenő.

 

Goldring Jenő szerint agyban dől el a mountain bike