Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.10.10 08:00

„Durván tolják” a CoffeeRUN-nál, így szükség van a SiS-re

„Durván tolják” a CoffeeRUN-nál, így szükség van a SiS-reHiába amatőrök, és sportolnak család, valamint munka mellett, mivel a CoffeeRUN terepfutói közül sokan ultratávokat teljesítenek, nekik is szükségük van a táplálékkiegészítőkre. Ezek helyes használatában pedig segítik az újoncokat.

 

„Hiába vagyunk amatőrök, elég durván toljuk”

 

Korábban már bemutattuk honlapunkon a CoffeeRUN lelkes csapatát: a 2014-ben alakult baráti kezdeményezésből tömegmozgalom lett, amely tavaly már 3500 embert mozgatott meg, ezzel együtt az amatőr, félprofi és feketeöves terepfutók találkozási pontjává vált – ebben a folyamatban pedig a NutriDepó, a bajnokok ellátója is melléjük állt. Vezetőjüket, Marton-Mlecsenkov Évát arról kérdeztünk, hogy az amatőr sportban milyen szinten kell figyelni a táplálékkiegészítők használatára.

 

– Hiába vagyunk amatőrök, és sportolunk csupán kedvtelésből, család és munka mellett, ezzel együtt elég durván toljuk: ultratávokat teljesítünk, és sokan olyan versenyeken indulnak, ahol a legtöbben már profinak számítanak. Bár felnőtt fejjel, idősebb korban kezdtünk sportolni, sokat és alázattal edzünk, ez akár heti öt-hét alkalom is megvan a keresztedzésekkel. Ezt csupán azért mondom, mert már egy sima félmaratonnál is használnak energiagéleket az emberek, szóval az ultratávoknál el lehet képzelni, mekkora jelentősége van ezeknek, annak ellenére, hogy amatőrként futunk – kezdte Marton-Mlecsenkov Éva.

 

– Tudatosan foglalkozunk a táplálékkiegészítőkkel, hiszen tudjuk, milyen fontos az energiabevitel, a hidratáció és a regenerálódás. A gélekkel és a szeletekkel ismerkednek meg a legtöbben először, de favoritnak számít a SiS pezsgőtablettája is: a szénhidrátot egy géllel vagy egy szelettel pótoljuk, minden más benne van a pezsgőtablettában.

 

A géleknél a legfontosabb: legyenek könnyen fogyaszthatók

 

Az új tagoknak segítenek, bevezetik őket ebbe a világba.

 

– Aki belecsöppen az egyesületbe, megvásárolhat egy ízelítőcsomagot. Mindenkinek azt szoktam ajánlani, hogy nézze meg, fedezze fel, megvan-e a kémia közte és a SiS között, ha pedig igen, akkor a sokféle ízből biztosan talál kedvére valót. Aki pedig rákap, aztán elkezdhet ismerkedni a többi termékkel.

 

Mivel Éva is fut, természetesen megvan a kedvence az ízek között.

 

– Az almásat kóstoltam meg legelőször, és a mai napig az a favorit, de a lime-osat is szeretem. Az a jó ezekben a gélekben, hogy nincs túl tömény ízük – belefutottam már más márkánál olyanba, amit alig lehetett lenyelni, aztán pedig olyan érzésem volt, mintha egy kővel a gyomromban futnék. A SiS gélje nagyobb kiszerelésű az átlagnál, mert több folyadék van benne (hiszen eleve izotóniás), ezért először meg kell szokni, ki kell tapasztalni, kinek mekkora mennyiség szükséges és elegendő. Könnyedén fogyasztható, nem okoz gondot a gyomorban. Olyan is előfordult már versenyen, hogy nem tudtam inni rá semmit, mert nem volt rá alkalmam, ám ez sem okozott gondot, mivel plusz folyadék nélkül is fogyasztható – tette hozzá Marton-Mlecsenkov Éva, a CoffeeRUN alapítója.

Marton-Mlecsenkov Éva egy almás SiS energiagél társaságában a Korinthosz versenyenFotó: © Korinthosz.hu