Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.08.31 08:30

Boronkay Péter sporttörténelmet írt, újabb álma teljesült

Boronkay Péter sporttörténelmet írt, újabb álma teljesült51 rajt, 29 pódium, 18 győzelem, 7 VB és 9 EB cím. Ez Boronkay Péter triatlon mérlege,- már ami a nemzetközi triatlon szövetség által szervezett versenyeket illeti. A NutriDepó támogatottja, a Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolója 2007 óta van a világ élvonalában. Az összes sérültségi kategóriát beleértve ő az egyetlen, aki még mindig a pályán van.

 

Gold Coast, szép emlékek újratöltve

 

Első triatlon világbajnoki címét pontosan 9 évvel ez előtt szerezte Gold Coaston, Ausztráliában, akkor még olimpiai (1500m úszás, 40km kerékpározás, 10km futás) távon. Ennyi év kellett, hogy újra itt indulhasson világbajnoki döntőn. A kategóriájában ő az egyetlen, aki 2009-ben is már rajthoz állt.

 

- A Riói álom teljesült. Amikor hazatértem a paralimpiáról, újabb célokat kerestem, hogy motivációt merítsek. Amint megtudtam, hogy 2018-ban Gold Coaston lesz a világbajnoki döntő, célul tűztem ki, hogy újra ott versenyezhessek. Köszönöm a családomnak, az edzőimnek a munkáját és az egyesületem, valamint a szponzoraim támogatását, nagyon boldog vagyok, hogy immár a 11. világbajnokságomon képviselhetem hazámat. Ezzel keltem, ezzel feküdtem. A rengeteg befektetett áldozatos munka meghozta a gyümölcsét, egy újabb álom teljesült, ott lehetek ismét az ausztrál városban. Már a kvalifikáció is óriási dolog volt számomra, az már csak hab a tortán, ha ennél jobb eredménnyel térhetek haza, mint a 11. világranglista helyem.– nyilatkozta Kecskemét kiválósága, aki egyben támogatott sportolónk is.

 

Science in Sport a triatlonban is

 

Az ausztráliai Gold Coast lesz ismét a világbajnoki döntő helyszíne 2018-ban, ahol a Science in Sport márka is jelen lesz, mint a rendezvény hivatalos partnere. Ez nem véletlen, hiszen a márka prémium termékei egyre nagyobb mértékben meghódítják a triatlonistákat is. Az elit sportolók körében, ahol fokozottan kell figyelni a doppinganyagmentes termékekre, egyre fontosabb, hogy milyen termékeket használnak. A SiS termékek doppinganyagoktól mentesek, így bármely sportoló, bármely versenyen nyugodtan használhatja a termékeinket. Nem véletlen, hogy SiS termékeink használói között több elit sportolót is megtalálhatunk (például Angol Triatlon Válogatott), többek között Boronkay Pétert is. Köszönjük Péter bizalmát, hogy a SiS termékeinket használja és sok sikert kívánunk a világbajnoki döntőhöz!

FRISSÍTÉS: Péter a döntőben a sérültségi kategóriájában igen szoros versenyben az előkelő 9. helyen ért célba.
"Már önmagában a kvalifikációt is óriási sikerként értékeltem. Nagy álmom teljesült azzal, hogy 9 év után újra itt állhattam rajthoz, hiszen az akkori mezőnyből már csak én vagyok itt. Nagyjábból ugyanaz volt a célom,mint anno a Riói paralimpiai játékok előtt: 11.-ként kvalifikáltam magam, szerettem volna ennél jobb helyezéssel hazatérni. Egy nagyszerű versenyzéssel sikerült az ázsiai- és az Ausztrália-Óceánia kontinens bajnokokat is legyőznöm és a 9. helyen befutnom. Nagyon boldog vagyok,hiszen a kitűzött célt amiért jöttem, teljesítettem. Köszönöm az edzőim munkáját, támogatóim segítségét!" - nyilatkozta Péter, Kecskemét kiválósága, a Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolója.

Gratulálunk Péter! Szép eredmény!

 

Boronkay Péter újra az ausztráliai világbajnoki döntőn áll rajthoz