Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.06.24 15:06

Bízott a győzelemben a korosztályos quadrathlon Európa-bajnok

Bodolai Fanni quadrathlon Európa-bajnokBodolai Fanni első helyen végzett az U23-as korosztályban a középtávú quadrathlon Európa-bajnokságon 4 óra 10 perces idővel. A sportoló tavaly ismerkedett meg a SiS márkával, és azt mondja: végre megtalálta a megfelelő termékeket.

 

Nehezített terep, klasszis teljesítmény

 

A nehéz körülmények ellenére remek teljesítményt nyújtott a májusi középtávú quadrathlon Európa-bajnokságon a Science in Sport termékeit használó Bodolai Fanni. A másfél kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, 8 kilométer kajakozásból és 10 kilométer futásból álló versenyt 4 óra 10 perc alatt teljesítette, ezzel az U23-as korosztályban első helyen végzett. Összesítésben ez az idő a hetedik helyre volt elég, ami klasszis teljesítmény.

 

– A táv teljesítése volt az alapvető cél, de azért bíztam a jó eredményben. Nehéz körülmények fogadtak Csehországban, elromlott az idő és szokatlan volt a pálya is. Itthon sík terepen szoktunk készülni, az ottani pedig hegyes, tele emelkedőkkel – mondta Fanni.

 

A sportoló hozzátette, szoros volt az élmezőny, négyen végeztek három-négy percen belül. A versenyző két kedvenc számában, a kajakban és a kerékpárban volt a legerősebb, az úszás szerinte nem sikerült jól. Ez nem is csoda: 16 fokosra hűlt le a víz, ez még neoprén ruhában is hidegnek számít.

 

Alig egy éve

 

Fanni tavaly kezdte el használni a NutriDepó, a bajnokok ellátója által forgalmazott termékeket. Kezdetben tartott a SiS géljeitől, mert félt, hogy a korábban használt konkurens márkákhoz hasonlón ez is bántja majd a gyomrát.

 

– Mivel ezek a számok hosszabbak, a kezdetek óta használtam kiegészítő termékeket, de a gélekről rossz tapasztalataim voltak. Hányingert okoztak, ez a versenyek közben nagy gondot jelentett. Amikor találkoztam a NutriDepóval, kezdetben a SiS GO energiaszeleteket ettem, majd fokozatosan rátértem a gélekre is – mondta Fanni.

 

Először csak az edzéseken használta SiS GO géleket, ezeknek már nem volt émelyítő hatása. Annyira beváltak, hogy a versenyekre is magával vitte. Csehországban már biztos kiegészítőként számított rá, mellé elektrolitos italport ivott. Ezeken kívül versenyek és edzések után regeneráló italport fogyaszt a SiS temékei közül. Fanni példája is tökéletesen mutatja, hogy érdemesebb bízni a tudományban és az eredményekben, mint a találgatásokban és az ígéretekben.

 

Bodolai Fanni a SiS termékek segítségével nyerte meg 2018-ban az U23-as quadrathlon Európa-bajnoki címét!