Hírek és cikkek a Science in Sport világából és támogatottjainkról
2018.09.26 08:00

Hobbi és szenvedély: bemutatkoznak a Péceli Párducok

Hobbi és szenvedély: bemutatkoznak a Péceli PárducokTudta, hogy Pécelen létezik egy futóklub, ami már 130 lelkes tagot számlál? Tudta, hogy ebből szinte mindenki indul rövidebb vagy hosszabb versenyeken? Tudta, hogy Önt is várják? A Péceli Párducok mindezt a NutriDepó, a bajnokok ellátója aktív segítségével teszi.

 

Versenyzők és hobbifutók

 

– A Péceli Párducok Futóklubot 2013-ban alapítottam, leginkább a pár alkalmas, heti rendszeres futás volt a cél. Sokan csatlakoztak hozzánk, akik egyáltalán nem sportoltak még, vagy akik régen abbahagyták a futást, most azonban szeretnék valamiért újrakezdeni – avatott be Oertel Nándor abba, miért szervezett meg egy mozgásért kisebb vagy nagyobb mértékben rajongó csapatot.

 

Mint mondja, a csapat most már 130 főből áll, ebből a legtöbben hobbifutók, körülbelül 10-15-en szoktak indulni a maraton feletti távokon. Ugyanennyien futnak terepen és aszfalton is. Az alapító hozzáteszi, van a csapatban Ultrabalaton teljesítő, 100-120 kilométereket legyűrő terepultrafutó maratonista is.

 

– Közösségünkben a kezdő és haladó futók is egyaránt találnak társat, tippeket, biztatást, támogatást – mondja Oertel Nándor. A csapat egyébként nem csak saját szórakozására mozog, rendszeresen szerveznek közösségépítő versenyeket. A péceli Mikulásfutáson, azaz a jelmezes sporteseményen télapó-, rénszarvas-, vagy éppen hóemberöltözetben lehet lefutni három, vagy hat kilométeres távot.

 

Zselék, gyomorbántalom nélkül

 

A NutriDepó, a bajnokok ellátója által forgalmazott Science in Sport termékek közül a Péceli Párducok csapatának tagjai is kipróbálták a legtöbbet. Addig tesztelték, mígnem rá nem találtak a felkészülésükhöz és a versenyekhez is a legmegfelelőbb SiS termékre.

 

– Leginkább a zseléket használjuk, ezek közül is a simát, az elektrolitost és a koffeinest. Szeretjük az energiaszeleteket, az izotóniás porokat, a fehérjéket, regeneráló termékeket. Nem terheli meg a gyomrunkat, jó az íze, valamint állaga is. Használtunk más márkákat is, de ezt találtuk a legjobbnak állagra, ízre és a felszívódásra egyaránt – fogalmazott a futóklub alapítója.

 

A csapat legutóbbi eredményei:

 

  • Kovács Dávid – Mátrabérc Trail abszolút 17. hely, Vértes Terep Maraton 1. hely
  • Lembacher Viktor – Vértes Terep Maraton 5. hely, Ultrakék Trail 3. hely
  • Gombás Nikoletta – Icebug Göcsej 2. hely, Ultrakék Trail Börzsöny 5. hely, UTH Szentlászló Trail 7. hely
  • Kulcsár György – Vércse 100 abszolút 2. legjobb idő
  • Perényi-Bakó Andrea/Oertel Nándor – Compressport 4UP4DOWN 73,2 km/3660 m+ abszolút 6. hely
  • Oertel Nándor Ultra Tisza-tó 111 km abszolút 19. hely

Frissítés:

  • Kovács Dávid – Vadlán Ultra 1. hely, Piros 85 6. hely
  • Halama Levente - Teljesítette az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres Spartathlon versenyt, segítői Gombás Niki, Kulcsár Gyuri, Kovács Dávid voltak.

Péceli PárducokPéceli Párducok egy része
(balról jobbra: Oertel Nándor, Lembacher Viktor, Kisdaróczi Orsolya, Kovács Dávid, Gombás Nikoletta, Kulcsár György, Halama Levente)